Ægte hussvamp

Hvad er ægte hussvamp?

Ud af de ca. 30 svampetyper, der kan forekomme i vores huse, er ægte hussvamp den mest alvorlige. Ægte hussvamp hører til arten tømmersvampe. Den er hurtigvoksende og forekommer ofte i husets skjulte konstruktioner – derfor er hussvamp særdeles svær at opdage og behandle i tide. Hussvampen er hurtigvoksende og kan øge størrelsen på flere milimeter om dagen.

Hvor findes ægte hussvamp?

Ægte hussvamp breder sig i bygningen med mere eller mindre omfattende skader i træ- og murværk. Ægte Hussvamp nedbryder, i modsætning til andre svampearter, såvel træ- som murværk. Hussvamp opstår typisk i forbindelse med utætheder i tagbelægninger, nedslidte tagrender og tagnedløb. Den spreder sig hurtigt til andre bygningsdele og materialer i huset.
Ægte Hussvamp er meget destruktiv, og bekæmpelsen bør derfor hurtigst muligt iværksættes. Der kræves særlige, grundige foranstaltninger med hensyn til identifikation af angrebets omfang i såvel træ- som murværk m.m. og selve bekæmpelsen. Et angreb af ægte hussvamp kan hurtigt blive omfattende og dyrt at udbedre.

Hvordan behandles ægte hussvamp?

Ægte hussvamp behandles med:
Boracol 15 – læs vejledning om behandling på siden

Vi giver gerne råd og vejledning i forbindelse med vore produkter.

Hvor findes de mest almindelige svampe?
Forebyggelse